25-11-04

HET NOVEMBERNUMMER: nu in uw brievenbus!

HET NOVEMBERNUMMER:

>>> KOP en Munt: "LET THERE BE CHAOS" - LIEVEN DE CAUTER over de oorlogspolitiek van Bush en het PNAC: Project for a new American Century

Nu Bush opnieuw tot president verkozen is, kan hij zijn ‘war on terror’ verderzetten. De plannen daarvoor liggen al klaar. Daarvoor heeft het PNAC gezorgd. The Project for a New American Century (PNAC) is een denktank die bevolkt wordt door een aantal zwaargewichten uit de Bush-regering. In hun Mission Statement schrijven ze in duidelijke taal hun plannen neer om de VS naar een wereldhegemonie te leiden, beschrijven ze welke strategieën en oorlogspolitiek daarvoor nodig is, en hoe zij de Amerikaanse bevolking zover kunnen brengen dat zij in deze strategie meegaan. Lieven De Cauter (LDC) professor filosofie aan de KULeuven en de Erasmushogeschool in Brussel en initiatiefnemer van het ‘BRussells Tribunal’ licht dit ontluisterende document en de werking van PNAC toe.

>>> DE 10 WOORDEN: ANNELEEN DECOENE: Wie wordt beter van mooie woordjes over God?

"Wie wordt daar dan beter van? Dat is een vraag die voor mij over theologie gaat." vindt de 26-jarige Anneleen Decoene. Hoe de wereld in mekaar zit, leerde ze in haar sociologie-studies. Maar hoé je naar deze wereld kijkt, ging ze zoeken in godsdienstwetenschappen. Met de nodige frustraties vandien. Ze heeft geen behoefte aan vrijblijvend keuvelen over god. Als niemand beter wordt van al dat ijle theologiseren, als het niet maatschappelijk relevant is… dan klopt er iets niet. Dat legt Anneleen ons uit, en daar heeft ze maar negen woorden voor nodig.

>>> IN KLAPRAAM: WALTER CORNELIS, nationaal secretaris van LBC – NVK, zet de discussie in gang met zijn visie op de rol van de vakbond.

Ons {KLAPraam] is onder invloed van de brede redactieraad in een nieuw concept gestoken. Bedoeling is om samen naar een genuanceerder en scherper debat te evolueren over wat ons vandaag als kritische christenen beweegt. Bovendien kan u vanaf nu onmiddellijk, stante pede reageren: via een reactie op onze nieuwe website! Wij zijn dus benieuwd…

16:41 Gepost door Redactie Kenteringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.