09-01-06

HET JUNI'05-NUMMER

HET JUNI '05-NUMMER:
 

{ KOP en munt ] - Strijd voor zorgen

 

De regelmatig terugkerende acties van de Witte Woede in de non-profit sector zijn een vertrouwd beeld geworden. Als ‘zachte’ sector lukt het de vakbonden in de non-profit telkens opnieuw om een enorme inzet en solidariteit los te krijgen, niet alleen van de leden en de militanten, maar van bijna iedereen van het personeel, gesyndiceerd of niet. Dominiek van Oosterwijck, vakbondssecretaris voor LBC in de non-profit sector, praat over geëngageerd vakbondswerk, geloof én frustraties, visie op de samenleving.

 

 

{ Kop en MUNT ] - Geestelijke gezondheidszorg?

 

Geestelijke gezondheidszorg, zielzorg, christelijke ziekenzorg, pastoraal, lichaamsverzorging … Achter elk woord schuilt een visie op zorg. Ziekte confronteert de mens met kwetsbaarheid. En de zieke confronteert de samenleving met dit onbehaaglijk gegeven. Het is de blik van de buitenwereld die mensen vaak reduceert tot hun ‘gebrek’.

 

{ 10 woorden ] - Respect is net iets beter

 

Marijke de Prins, 28 jaar, ondervond hoe een schouder je levensloop kan bepalen. Na een loopbaan als keeper en chauffeur, gaat ze nu aan de slag in het milieu- en preventiemanagement. Als het over natuur en milieu gaat, vindt ze respect een beter woord dan duurzaamheid.10:44 Gepost door Redactie Kenteringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.