11-07-07

HET JUNI '07 - NUMMER

hoofddoeken_200x150{ KENTERINGen ] juni

 

In een parallel universum

Elke Vandeperre beschrijft de samenkomst van de andersglobalisten en de gelijktijdige G8-top vanuit een bijzondere positie bekeken.

 

Antizionistische joden uit het donker gelicht

Yakov M. Rabkin, historicus en professor aan de Universiteit van Montreal (Canada), haalt met zijn boek ‘In naam van de Thora’ de antizionistische joden uit het donker en plaatst het antizionistische Joodse verzet helemaal op de kaart. Wim De Neuter bespreekt het boek.

 

Hoofddoekendebat. Een ‘christelijk’ standpunt

Er werd de laatste tijd heel wat afgediscussieerd over het hoofddoekendebat achter de Antwerpse loketten. Remi Verwimp pleit voor een pluralistische invulling van ‘neutraliteit’ en stelt dat de strijd tegen het hoofddoekverbod ook een speerpunt is voor het feminisme en voor de feministische theologie.

 

Van ‘klimaatnegationisten’ tot ‘economische klimaatsceptici’

Met het klimaatvraagstuk valt niet te lachen. Een kordate aanpak dringt zich op. Peter Tom Jones stelt dat de rijke landen het voortouw moeten nemen. Pas als wij onze uitstoot doen dalen, kunnen we van landen als China, Brazilië en India verwachten dat zij overschakelen naar een lagekoolstofeconomie.

 

Beschaamd om wat zij overdag moest zien, gaat de zon blozend onder

Een bezoek aan een sterrenwacht kan een karrenvracht aan inzichten opleveren over de grote en kleine zaken op onze aardbol. Leen Van Reyn schreef dit Klein Verzet.

 

Bang voor ‘a guatemalan inconvenient truth’?

Guido De Schrijver was reporter ter plaatse op een bijeenkomst in het Europees Parlement met op de agenda: 10 jaar na de ondertekening van de vredesakkoorden en welke rol hebben de Europese Unie en de UNO daarin gespeeld.

 

Traditie. Wie pleegt verraad?

De weerbarstige woorden komen deze maand van Paul De Witte, en hij legt het woord “traditie” het vuur aan de schenen.

 

Kerk zou zo mooi kunnen zijn

Charlotte Decroubele is een bezige bij. Naast haar beroep als lerares godsdienst, biologie, aardrijkskunde en Engels aan de middelbare school, speelt ze volleybal, geeft ze vormselcatechese en organiseert ze allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor projecten in Malawi.

 

Eén is onze god

Remi Verwimp herschreef enkele toespraken gehouden door Huub Oosterhuis en Alex van Heusden over onze god.

 

Er zijn meer doden dan levenden

Een gedicht van Conrad Ferdinand Meyer.

 

Mening

Opvallende citaten uit de media

 

Agenda

Kenterdingen op datum

 

16:27 Gepost door Redactie Kenteringen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.